Gå til hovedindholdet

Fra studentermedhjælper til adfærdsrådgiver

Sille begyndte som studentermedhjælper og endte med at lande jobbet som adfærdsrådgiver. Hos Arbejdstilsynet har hun fundet en arbejdsplads, hvor hendes input og kompetencer bliver værdsat, hvor der er god mulighed for faglig udvikling, og hvor hun kan bidrage til at gøre en vigtig forskel for mange menneskers arbejdsliv.

"Mit job er at lave analyser og udvikle indsatser, som hjælper virksomhederne med at tage det næste skridt i deres arbejdsmiljøarbejde, så der sker en reel adfærdsændring"

- Sille, adfærdsrådgiver i Analyse og Adfærd

Da Sille i sin tid søgte jobbet som studentermedhjælper i Kommunikation og Adfærd i Arbejdstilsynet, tænkte hun, at det var et job, der var skræddersyet til hende. Stillingsopslaget havde hun fået tilsendt af nogle studiekammerater, der tænkte det samme.

Arbejdstilsynet kendte hun ikke meget til på forhånd, men for en studerende på statskundskab lød opgaverne spændende: Der indgik både kvantitativ metode, kodning, interviews og adfærdsprojekter i praksis. Desuden bød jobbet på erfaring med idéudvikling og projektstyring i en politisk styret organisation.

Og hun blev ikke skuffet:

"Jeg fik virkelig meget ansvar og havde mange forskellige opgaver, som jeg fik lov til at sætte mit eget præg på, så jeg har lært meget. Jeg er klart blevet bedre til både kodning og dataanalyse og mundtlig og skriftlig formidling. Derudover har jeg fået god erfaring som projektleder. Adfærdsteamet fungerer lidt som in-house adfærdskonsulenter, så samarbejde på tværs af organisation er også en helt central forudsætning for vores opgaveløsning."

Projekter, der rykker adfærd og har en reel effekt

Nu er Sille blevet færdig som cand.scient.pol. og har fået job som fuldmægtig i kontoret for Analyse og adfærd. Da hun så jobopslaget, var hun ikke i tvivl om, at hun ville søge det og havde lyst til at fortsætte sin karriere i Arbejdstilsynet:

"Noget af det, der motiverer mig, er, at vi har en vigtig sag med betydning for mange: For selvfølgelig skal det være sikkert og sundt at gå på arbejde."

Hos Arbejdstilsynet er man også glad for at kunne beholde en dygtig medarbejder som Sille. Men selvom titlen er ny, så er kernen i arbejdet den samme: at bruge data og adfærdsvidenskabelige metoder til at skabe løsninger, der kan forbedre arbejdsmiljøet i virksomhederne – ud fra en evidensbaseret tilgang med test og forsøg.

"Vi har fokus på at skabe løsninger, som rent faktisk bliver brugt. Det betyder, at vi på basis af research og data producerer noget, som vi derefter brugertester, så vi sikrer, at det rammer skiven, og at en forandring er realistisk. Projekterne trækker på de mange kompetencer, der er i og uden for organisationen."

Godt kollegaskab giver gode løsninger

En central del af Silles arbejde er at samarbejde med kolleger på tværs af Arbejdstilsynet – fra ergonomer og jurister til tilsynsførende og Call Centeret. Men der er mere at hente end blot det faglige, hvis man spørger Sille:

"Samarbejdet med dygtige kolleger er afgørende for, at vi kan skabe meningsfulde projekter. Men ud over mine kollegers faglighed værdsætter jeg virkelig det fællesskab og den stemning, jeg oplever her. Vi snakker og hygger os på tværs af kontorer og hierarkier, og det gør det klart sjovere at gå på arbejde. Jeg har oplevelsen af, at forbedring af arbejdsmiljøet er en fælles opgave, som vi hjælpes ad med, og det afspejler sig også i omgangstonen i organisationen."

Sille Amalie Andersen

Henter PDF